top of page

טיפים לקריאת תוויות מזון


לא פעם הלכתי לסופר עם רשימת קניות של מאכלים ומצאתי עצמי מוצפת מוצרים שמכל עבר צצים פרסומות ל מוצרים "בריאים"' , קריאה מושכלת של תוויות המזון :

  • מאפשרת תכנון של התפריט היומי. הידיעה מהו הרכב רכיבי התזונה במוצר מסוים תאפשר שילובו המושכל עם יתר מוצרי המזון הנאכלים במשך היום.

  • מאפשרת השוואה בין מוצרי מזון דומים. הסימון התזונתי מתייחס ל- 100 גר' מזון ובכך מאפשר השוואה בין כמויות רכיבי תזונה זהים במוצרים שונים. לדוגמא: השוואה של כמות השומן במוצרים שונים תאפשר לצרכן לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

  • מאפשר התאמת מוצרי מזון למצבך הבריאותי. אם קיימת מגבלה תזונתית, לדוגמה אלרגיה או רגישות.

אז למה כדאי לשים לב ?


סדר הרכיבים תזונתיים: מי שראשון נמצא המון

הרכיבים התזונתיים מופיעים לפי סדר יורד. כלומר, שהרכיב שנמצא בכמות הגדולה ביותר מופיע ראשון, והרכיב שלאחריו הוא השני בכמותו וכך הלאה.

טיפ שלי: לבחור את המוצר עם רשימת הרכיבים הקצרה ביותר (ברוב המקרים) ככל שרשימת הרכיבים ארוכה יותר, כך המוצר מעובד יותר וסביר שערכו התזונתי נמוך.

בדקי את החלק האחורי של האריזה, ואל תסתפקי בפיסת מידע שהיצרן בחר להדגיש, לדוגמא כשאת מחפשת לחם מקמח מלא, אל תתפתי לאריזה עם ציור של שיבולת חיטה, גם אם הכיכר בצבע חום וגרעינים, סובין פוזרו בשפע מעל בצד החיצוני זה לא מעיד דבר על תוכנו.

חשוב לחקור את רשימת הרכיבים המלאה ואז נמצא שהרכיב העיקרי הוא קמח לבן ורק אחריו קמח מלא, מה זה אומר? שלא מדובר בלחם מקמח מלא ב־100% ממש, אלא בתערובת, בלחם שהוא מקמח מלא הרכיב הראשון יהיה קמח דגן מלא (שיפון, חיטה, כוסמין) ולאחריו שאר הרכיבים, שאמורים להיות מועטים.


מנת הגשה. חשוב מאוד לשים לב למנת ההגשה ולהשוות את מנת ההגשה לכמות שאתם אוכלים בפועל

לדוגמא: בדגני בוקר מנת הגה מומלצת לפי צרכן היא 30 גרם, כשבפועל מנה ממוצעת שצורכים היא כ 65 גרם...